Search found 26 matches

by ntmanhvn181
Wed Aug 26, 2020 2:25 am
Forum: Post-processing
Topic: Plotting the output of a regional simulation
Replies: 4
Views: 368

Re: Plotting the output of a regional simulation

Hi mgduda, My opinion is that I want to plot one particular area with 2 resolutions, in this case 15km and 3km. For example, in the WRF model, there are 2 domains which are attached in the attachment, after running the WRF model it will create 2 outfiles corresponding with 2 resolutions. That makes ...
by ntmanhvn181
Tue Aug 25, 2020 4:55 am
Forum: Post-processing
Topic: Plotting the output of a regional simulation
Replies: 4
Views: 368

Re: Plotting the output of a regional simulation

Hi Mcurry,
I have another question is that I used 15-km – 3-km mesh to run the limited-area simulation. In the results, I don't know how to plot data with the 15km resolution or the 3km resolution.
Can you give me any suggestions?
Thank you very much!
by ntmanhvn181
Wed Aug 12, 2020 11:12 am
Forum: Post-processing
Topic: Plotting the output of a regional simulation
Replies: 4
Views: 368

Plotting the output of a regional simulation

Hi mcurry, I don't have the GWDO error when running on this static mesh. However, I have more one question is that can I plot result with NCL. I see something in there https://www.ncl.ucar.edu/Applications/mpas.shtml, but no script is used to plot one particular area. Can you have give me some scrip...
by ntmanhvn181
Tue Aug 11, 2020 4:34 am
Forum: Running
Topic: GWDO error when running a limited-area simulation
Replies: 10
Views: 600

Re: Fail to run limited-area simulation

Besides, I practiced another way. First, I created the vietnam.pts file and ran ./create_region with the x5.6488066.grid.nc file in order to generate the vietnam.grid file. To test my domain, I used the regional_terrain.ncl script and the result was displayed in the attachment. Next, I followed the ...
by ntmanhvn181
Mon Aug 10, 2020 3:37 pm
Forum: Running
Topic: GWDO error when running a limited-area simulation
Replies: 10
Views: 600

Re: Fail to run limited-area simulation

The stage I practiced in the last post is that I just used the x.5.6488066.grid file to run the static interpolation due to create the x.5.6488066.static file but it failed.
I didn't used the vietnam.grid file to create the x.5.6488066.static file.
Can you have any suggestions for it?
by ntmanhvn181
Sat Aug 08, 2020 8:45 am
Forum: Running
Topic: GWDO error when running a limited-area simulation
Replies: 10
Views: 600

Re: Fail to run limited-area simulation

I started with the x.5.6488066.grid on the input file to run the static interpolation (with the init_atmosphere core as described in 1.3) to create the x.5.6488066.static but it failed. The log.init.out file reported that: Using default single-precision reals Reading namelist from file namelist.init...
by ntmanhvn181
Fri Aug 07, 2020 4:49 pm
Forum: Running
Topic: GWDO error when running a limited-area simulation
Replies: 10
Views: 600

Re: Fail to run limited-area simulation

Firstly, I used the x5.6488066.grid.nc file and my pts file (which is used to convert my region) to create the vietnam.grid.nc file by running ./create_region. After that, the vietnam.grid.nc file was used as the input file to generate init file by running ./init_atmosphere. Finally, I used that fil...
by ntmanhvn181
Fri Aug 07, 2020 12:51 pm
Forum: Running
Topic: GWDO error when running a limited-area simulation
Replies: 10
Views: 600

GWDO error when running a limited-area simulation

Hi everyone, I've been running a limited-area simulation step by step followed the online tutorial (which is displayed in https://www2.mmm.ucar.edu/projects/mpas/tutorial). I passed for interpolating regional lateral boundary conditions (LBCs) but when I running a regional simulation by atmosphere c...
by ntmanhvn181
Thu Aug 06, 2020 2:06 am
Forum: Running
Topic: Define a regional domain
Replies: 6
Views: 372

Re: Define a regional domain

Hi mcurry, I follow your suggestion and checkout the master branch by running: git checkout master then, I run create_region again and it works. Two files, including Mediterranean.static.nc and Mediterranean.graph.info, are created. ./create_region mediterranean.pts x1.163842.static.nc Thank you ver...
by ntmanhvn181
Wed Aug 05, 2020 4:23 am
Forum: Running
Topic: Define a regional domain
Replies: 6
Views: 372

Define a regional domain

Hi all, I want to create a regional domain followed by the online tutorial, however when I ran with command: ./create_region mediterranean.pts x1.163842.static.nc it failed. The detail is displayed below: [weather@igplogin MPAS-Limited-Area]$ ./create_region mediterranean.pts x1.163842.static.nc Cre...
by ntmanhvn181
Mon Jul 13, 2020 11:29 am
Forum: Running
Topic: Run coupled Atmosphere-Ocean MPAS model
Replies: 1
Views: 192

Run coupled Atmosphere-Ocean MPAS model

Dear MPAS's supporter, I'm gonna run MPAS model with coupling atmosphere core and Ocean core, but I don't know how ton run. The first thing spring to my mind is that I run global simulation with ocean then I used output file after run ./ocean_model to input file for run atmosphere core. Please let m...
by ntmanhvn181
Tue Jul 30, 2019 2:37 am
Forum: Running
Topic: atmosphere_model "Internal List-Directed Read" error
Replies: 3
Views: 284

Re: atmosphere_model "Internal List-Directed Read" error

I have reinstalled my model with your suggestion but it still error with the same problem.
The log file is introduced in the attachment.
Please give me some useful advice for this issue.
by ntmanhvn181
Tue Jul 30, 2019 2:33 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Dear mgduda, I follow with your suggestion and I set my streams.init_atmosphere file by this option: <streams> <immutable_stream name="input" type="input" filename_template="x1.40962.grid.nc" input_interval="initial_only" /> <immutable_stream name="output" type="output" filename_template="x1.40962.i...
by ntmanhvn181
Tue Jul 23, 2019 4:36 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Dear mgduda, I follow with your suggestion and set up my namelist with these option: config_static_interp = true config_native_gwd_static = true and I also have changed streams.init_atmosphere file into: <immutable_stream name="input" type="input" filename_template="x1.40962.static.nc" input_interva...
by ntmanhvn181
Mon Jul 22, 2019 3:49 am
Forum: Running
Topic: atmosphere_model "Internal List-Directed Read" error
Replies: 3
Views: 284

atmosphere_model "Internal List-Directed Read" error

Dear mgduda, After running init_atmosphere MPAS'core, I use ouput of this process to run atmosphere core. Unfortunately, when I run command "mpiexec -n 32 ./atmosphere_model", it fails: forrtl: severe (64): input conversion error, unit -5, file Internal List-Directed Read Image PC Routine Line Sourc...
by ntmanhvn181
Sat Jul 20, 2019 5:31 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Dear mgduda and mcury, Thank you for your suggestion. I edit the streams.init_atmosphere like this following code and it works without error <immutable_stream name="output" type="output" filename_template="x1.40962.init.nc" clobber_mode="overwrite" packages="initial_conds" output_interval="initial_o...
by ntmanhvn181
Fri Jul 19, 2019 2:07 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Thank for your useful suggestion to launch the path of gpmetis to use this command (gpmetis -minconn -contig -niter=200 x1.40962.graph.info.part 30). I insert my path and it works. However when I run "mpiexec -n 32 ./init_atmosphere_model", the log.err file shows: ERROR: Writing to stream 'output' w...
by ntmanhvn181
Thu Jul 18, 2019 2:01 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Dear mcurry,
I run your command in my HPC but it shows:

Code: Select all

-bash: gpmetis: command not found
Please help me why it fails, eventhough I had installed metis on my HPC.
by ntmanhvn181
Wed Jul 17, 2019 2:42 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Thank you for your suggestion to update to MPAS v7.0. I compile MPAS model v7.0 and run ./init_atmosphere and it works. However, I display file log.err and it shows this following information: Beginning MPAS-init_atmosphere Error Log File for task 0 of 30 Opened at 2019/07/17 09:34:10 --------------...
by ntmanhvn181
Wed Jul 17, 2019 1:32 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

Re: fail to run init_atmosphere model

Dear Mr.mgduda,
Currently, I have been using MPAS version 6.3 with this case. I have tried to change some option on &preproc_stages but it still error.
Please help me to fig this problem.
by ntmanhvn181
Tue Jul 16, 2019 4:14 am
Forum: Running
Topic: fail to run init_atmosphere model
Replies: 16
Views: 1117

fail to run init_atmosphere model

Dear All, I try to run test case on MPAS model by using real datas which were downloaded in this link (https://mpas-dev.github.io/). But when I run ./init_atmosphere_model but it fails. Please help me how to fix this problem, the error was introduced in this following code: -------------------------...
by ntmanhvn181
Tue Jul 16, 2019 4:05 am
Forum: Compilation / installation
Topic: Metis-5.1.0 compilation error
Replies: 3
Views: 349

Re: Metis-5.1.0 compilation error

Dear Mr.mgduda,
I recompile with make config prefix and I have successfully compiled metis on my HPC.
Thank you for your very useful help.
by ntmanhvn181
Mon Jul 15, 2019 8:26 am
Forum: Compilation / installation
Topic: Metis-5.1.0 compilation error
Replies: 3
Views: 349

Metis-5.1.0 compilation error

Dear all, I have a error when I try to compile metis-5.1.0 by this following command Please help me to solve this problem. make config share=1 cc=gcc rm -rf build/Linux-x86_64 mkdir -p build/Linux-x86_64 cd build/Linux-x86_64 && cmake /work/users/cloud/user/manh/MPAS/MPAS-Model-6.3/metis-5.1.0 -DCMA...
by ntmanhvn181
Mon Jul 15, 2019 2:50 am
Forum: Compilation / installation
Topic: Compillation MPAS-v7.0Error
Replies: 2
Views: 421

Re: Compillation MPAS-v7.0Error

Dear Mr.mgduda,
I have some errors when compile netcdf and netcdf-fortran because I don't use make check while compilation. I recompile them and I compile completely MPAS model with core atmosphere.
Thank for your help.
by ntmanhvn181
Mon Jul 08, 2019 3:55 am
Forum: Compilation / installation
Topic: Make ifort error
Replies: 7
Views: 1906

Re: Make ifort error

Dear Mr. mgduda,0 I follow my installation script which was introduced in attachment to compilation MPAS model (version 6.3), however, I have the some problem when I use command "make ifort CORE=atmosphere USE_PIO2=true" to install this model. Please help me solve this problem, I have try many ways ...

Go to advanced search