Search found 18 matches

by Hossan
Fri Jan 24, 2020 10:03 pm
Forum: real.exe
Topic: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)
Replies: 7
Views: 717

Re: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)

Hello,

I am using WPS & WRF V.4

and I am using the same met_em files as mentioned in the Hurricane case in this tutorial ( https://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTut ... etgrid.php )

Thanks
by Hossan
Thu Jan 23, 2020 4:59 pm
Forum: real.exe
Topic: WRF REAL.EXE error
Replies: 2
Views: 441

Re: WRF REAL.EXE error

Hello,

I am facing the same problem; The details of the error file and the namelist file are here (https://forum.mmm.ucar.edu/phpBB3/viewt ... 628#p15628 ) .
and then I have tried adding flag
sfcp_to_sfcp = .true.

It is still giving me the same error.
by Hossan
Thu Jan 23, 2020 4:56 pm
Forum: real.exe
Topic: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)
Replies: 7
Views: 717

Re: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)

Hi,

I have added the flag in the domain section
sfcp_to_sfcp = .true.

It is still giving me the same error.
by Hossan
Wed Jan 22, 2020 1:48 pm
Forum: real.exe
Topic: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)
Replies: 7
Views: 717

Re: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)

Hello,

I couldn't figure out the problem. Please, let us know if you find something.

Thanks
by Hossan
Tue Jan 14, 2020 4:52 pm
Forum: real.exe
Topic: Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)
Replies: 7
Views: 717

Starting wrf task 0 of 1 (real.exe)

Hi, I am following this tutorial (Single model domain case- hurricane katrina) https://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/CASES/SingleDomain/wrf.php Every stage before real.exe, I am able to run successfully. In real.exe; the process stops in the terminal just after I run real.exe and the message ...
by Hossan
Tue Dec 03, 2019 3:08 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) Segmentation fault (core dumped)
Replies: 2
Views: 256

Re: Segmentation fault (core dumped)

I have figured out the problem.

The problem looks like User did not have access to all directories and subdirectories. By providing chmod -R 775 solved the problem
by Hossan
Mon Dec 02, 2019 10:27 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) Segmentation fault (core dumped)
Replies: 2
Views: 256

(RESOLVED) Segmentation fault (core dumped)

Hello, I am trying to mimic case Katrina from this tutorial : http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/CASES/SingleDomain/ungrib.php But when i tried ./ungrib It is giving me segmentation fault (core dumped). I have tried using ulimit -s unlimited but no luck. Would you please help me on that? Th...
by Hossan
Thu Nov 21, 2019 8:15 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) "foreach: No Match" error when linking grib data
Replies: 5
Views: 428

Re: foreach: No Match

Thank you so much.

It's working.

Iqbal
by Hossan
Thu Nov 21, 2019 7:05 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) "foreach: No Match" error when linking grib data
Replies: 5
Views: 428

Re: foreach: No Match

Hello,

It's giving me error
ls: No match
ungrib errors.png
by Hossan
Wed Nov 20, 2019 6:41 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) "foreach: No Match" error when linking grib data
Replies: 5
Views: 428

(RESOLVED) "foreach: No Match" error when linking grib data

Hello, I am following this tutorial http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/CASES/JAN00/ungrib.php In ungrib section step-5; I am trying to link the GRIB data making use of the link_grib.csh and using the command, ./link_grib.csh Directory/DATA/JAN00/fn1_2000012 But I am getting an error: foreac...
by Hossan
Mon Nov 04, 2019 2:44 pm
Forum: wrf.exe
Topic: segmentation fault (core dumped).
Replies: 7
Views: 426

Re: segmentation fault (core dumped).

Hello,
Yeah, it works when I changed timestep to 4*DX.

Thank you so much for your help.
by Hossan
Fri Nov 01, 2019 2:05 pm
Forum: wrf.exe
Topic: segmentation fault (core dumped).
Replies: 7
Views: 426

Re: segmentation fault (core dumped).

Thank you so much for your reply. From the link you suggested, If I use this as initial processors determiner; ((e_we)/25) * ((e_sn)/25) : The number comes 10-ish. If i do lscpu in my workstation: CPU : 20 On-line CPU list : 0-19 Threads per core: 2 Core per socket : 10 Socket : 1 I am trying to use...
by Hossan
Thu Oct 31, 2019 1:08 pm
Forum: wrf.exe
Topic: segmentation fault (core dumped).
Replies: 7
Views: 426

Re: segmentation fault (core dumped).

Hello Kwerner,

Sorry for late reply.
Please see the attached files.

Thank you so much.
by Hossan
Thu Oct 24, 2019 6:57 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) ./ungrib.exe: Error while loading shared libraries
Replies: 2
Views: 876

Re: ./ungrib.exe: Error while loading shared libraries

Thank you. That works.

Thanks a lot
by Hossan
Thu Oct 24, 2019 6:57 pm
Forum: WPS Utilities
Topic: (SOLVED) plotgrid.exe: Command not found
Replies: 2
Views: 230

Re: plotgrid.exe: Command not found

Thank you. I got the plotgrids.ncl
by Hossan
Thu Oct 24, 2019 6:56 pm
Forum: wrf.exe
Topic: segmentation fault (core dumped).
Replies: 7
Views: 426

segmentation fault (core dumped).

Hello, I have installed WPS WRF V4 successfully by following this: http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/compilation_tutorial.php I am trying to give a run that are demonstrated here http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/CASES/SingleDomain/wrf.php Every stage before wrf.exe was successfu...
by Hossan
Wed Oct 23, 2019 4:26 pm
Forum: ungrib
Topic: (RESOLVED) ./ungrib.exe: Error while loading shared libraries
Replies: 2
Views: 876

(RESOLVED) ./ungrib.exe: Error while loading shared libraries

Hello, I am trying to give a demo run by following same instruction as mentioned here: http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/compilation_tutorial.php WPS and WRF V4 setup was successful as I have performed all the compatibility tests successfully as mentioned in the tutorial. But when I tried ...
by Hossan
Wed Oct 23, 2019 4:16 pm
Forum: WPS Utilities
Topic: (SOLVED) plotgrid.exe: Command not found
Replies: 2
Views: 230

(SOLVED) plotgrid.exe: Command not found

Hello, I am installing WRFV4 by following instructions from http://www2.mmm.ucar.edu/wrf/OnLineTutorial/compilation_tutorial.php . Every .exe file compiled as instructed in tutorial. But when I tried to give a demo run: in geogrid I tried to see my domain by using ./util/plotgrid.exe. I realized by ...

Go to advanced search