Not generating geogrid metgrid.exe

All topics related to compiling the WPS, including library installation and environment set-up
Post Reply
dimaman
Posts: 3
Joined: Wed Jun 24, 2020 3:25 pm

Not generating geogrid metgrid.exe

Post by dimaman » Wed Jun 24, 2020 7:43 pm

Hello everyone, i was planning on updating for my new project to WRFCHEM v4, but its the first time i am having problems compiling WPS.
I am using option 17 Intel compiler (serial) and when i compiling i am getting only the ungrib.exe.
I am attaching configure.wps and a compile log file. I would really appreciate it if someone could help me!!
I have read a similar topic with the same problem but i didnt have any luck with the solutions proposed.
Thanks all in advance
Attachments
log.log
(105.72 KiB) Downloaded 8 times
configure.wps
(3.5 KiB) Downloaded 5 times

kwerner
Posts: 1698
Joined: Wed Feb 14, 2018 9:21 pm

Re: Not generating geogrid metgrid.exe

Post by kwerner » Fri Jun 26, 2020 7:54 pm

Hi,
Did you happen to compile WRF with the shared memory option (either smpar or dm+sm)? If so, WPS is trying to link against the WRF I/O for shared memory and needs the OpenMP information. If that's the case, follow these steps for WPS:
1) ./clean -a
2) ./configure
3) Open the configure.wps file and look for the "WRF_LIB" line. At the end of that line add

Code: Select all

-liomp5 -lpthread 
4) save the configure.wps file and then recompile

Let me know if that helps.
NCAR/MMM

dimaman
Posts: 3
Joined: Wed Jun 24, 2020 3:25 pm

Re: Not generating geogrid metgrid.exe

Post by dimaman » Fri Jul 10, 2020 6:23 pm

Thanks a lot for your reply, that was the case. I am sorry for the delay, i was out of the office for a few days.

Solved!!

kwerner
Posts: 1698
Joined: Wed Feb 14, 2018 9:21 pm

Re: Not generating geogrid metgrid.exe

Post by kwerner » Fri Jul 10, 2020 10:31 pm

No worries - thank you for updating the post. I'm glad it worked!
NCAR/MMM

Post Reply

Return to “WPS Compiling/Installation”