(RESOLVED) ungrib issue: error loading shared libraries

Topics related to running the ungrib.exe program
Post Reply
edougherty
Posts: 10
Joined: Fri Feb 14, 2020 11:17 pm

(RESOLVED) ungrib issue: error loading shared libraries

Post by edougherty » Tue Jun 16, 2020 5:42 pm

Hi there,

I am running the precompiled version of WRF v.4.1.4 on Cheyenne (in a bash environment) and I get the following issue while running ungrib:

Code: Select all

./ungrib.exe: error while loading shared libraries: libimf.so: cannot open shared object file: No such file or directory
This was not an issue previously, but after packages were updated on Cheyenne, I am now stuck with this problem.

Could anyone please tell me how I fix this issue? Thanks!

kwerner
Posts: 1926
Joined: Wed Feb 14, 2018 9:21 pm

Re: ungrib issue: error loading shared libraries

Post by kwerner » Tue Jun 16, 2020 10:59 pm

Hi,
It's still working okay for me. I have seen that error in the past, though. This may sound odd, but have you tried exiting out of Cheyenne in your terminal window, and then logging back in? This seems to help when I see the error.
NCAR/MMM

edougherty
Posts: 10
Joined: Fri Feb 14, 2020 11:17 pm

Re: ungrib issue: error loading shared libraries

Post by edougherty » Wed Jun 17, 2020 4:47 pm

Thanks for checking. I still have the error when exiting out of Cheyenne and logging back in. I am wondering if it is something to do with the packages I have loaded in order to run WRF that were recently updated? These include the following:
    ncarenv/1.3
      intel/19.0.5
        ncarcompilers/0.5.0
          mpt/2.22

          edougherty
          Posts: 10
          Joined: Fri Feb 14, 2020 11:17 pm

          Re: ungrib issue: error loading shared libraries

          Post by edougherty » Wed Jun 17, 2020 5:10 pm

          I figured out the issue–I had to load an old version of mpt (module load mpt/2.21) rather than using mpt/2.22 for ungrib to work. I'm not sure why this is an issue, but perhaps the newer version of mpt is incomptabile with the current version of wrf I am using or the other loaded modules.

          Thanks!

          kwerner
          Posts: 1926
          Joined: Wed Feb 14, 2018 9:21 pm

          Re: ungrib issue: error loading shared libraries

          Post by kwerner » Thu Jun 18, 2020 9:03 pm

          I'm glad you were able to get past it, and thank you for posting the solution here. It could help someone in the future!
          NCAR/MMM

          Post Reply

          Return to “ungrib”