unable to run WRF.exe through gis4wrfiles of QGIS

Topics specifically related to the wrf.exe program
Post Reply
Cosito
Posts: 13
Joined: Thu Mar 18, 2021 2:00 am

unable to run WRF.exe through gis4wrfiles of QGIS

Post by Cosito » Mon May 17, 2021 2:29 am

Hello Everyone,
My error like this when running WRF from gis4wrf and check the error from rsl.error.0001 and it output like this as below.
taskid: 1 hostname: wind
/root/src/WRF/frame/module_io_quilt_old.F 2933 F
Quilting with 1 groups of 0 I/O tasks.
Ntasks in X 1 , ntasks in Y 2
*************************************
Configuring physics suite 'conus'

mp_physics: 0* 0*
cu_physics: 0* 0*
ra_lw_physics: 4 4
ra_sw_physics: 4 4
bl_pbl_physics: 2 2
sf_sfclay_physics: 2 2
sf_surface_physics: 2 2

(* = option overrides suite setting)
*************************************
WRF V4.0 MODEL
*************************************
Parent domain
ids,ide,jds,jde 1 31 1 31
ims,ime,jms,jme -4 36 9 36
ips,ipe,jps,jpe 1 31 16 31
*************************************
DYNAMICS OPTION: Eulerian Mass Coordinate
alloc_space_field: domain 1 , 43059672 bytes allocated
med_initialdata_input: calling input_input
Input data is acceptable to use:
Max map factor in domain 1 = 1.33. Scale the dt in the model accordingly.
INPUT LandUse = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH"
LANDUSE TYPE = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH" FOUND 33 CATEGORIES 2 SEASONS WATER CATEGORY = 17 SNOW CATEGORY = 15
INITIALIZE THREE Noah LSM RELATED TABLES
*************************************
Nesting domain
ids,ide,jds,jde 1 31 1 31
ims,ime,jms,jme -4 36 6 36
ips,ipe,jps,jpe 1 31 16 31
INTERMEDIATE domain
ids,ide,jds,jde 9 24 9 24
ims,ime,jms,jme 4 29 6 29
ips,ipe,jps,jpe 7 26 16 26
*************************************
d01 2020-10-01_00:00:00 alloc_space_field: domain 2 , 5785728 bytes allocated
d01 2020-10-01_00:00:00 alloc_space_field: domain 2 , 47496792 bytes allocated
d01 2020-10-01_00:00:00 *** Initializing nest domain # 2 from an input file. ***
d01 2020-10-01_00:00:00 med_initialdata_input: calling input_input
d01 2020-10-01_00:00:00 Input data is acceptable to use:
INPUT LandUse = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH"
LANDUSE TYPE = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH" FOUND 33 CATEGORIES 2 SEASONS WATER CATEGORY = 17 SNOW CATEGORY = 15
INITIALIZE THREE Noah LSM RELATED TABLES
INPUT LandUse = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH"
LANDUSE TYPE = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH" FOUND 33 CATEGORIES 2 SEASONS WATER CATEGORY = 17 SNOW CATEGORY = 15
INITIALIZE THREE Noah LSM RELATED TABLES
Max map factor in domain 1 = 1.33. Scale the dt in the model accordingly.
INPUT LandUse = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH"
LANDUSE TYPE = "MODIFIED_IGBP_MODIS_NOAH" FOUND 33 CATEGORIES 2 SEASONS WATER CATEGORY = 17 SNOW CATEGORY = 15
INITIALIZE THREE Noah LSM RELATED TABLES
d01 2020-10-01_00:00:00 Input data is acceptable to use:
Tile Strategy is not specified. Assuming 1D-Y
WRF TILE 1 IS 1 IE 31 JS 16 JE 31
WRF NUMBER OF TILES = 1
d01 2020-10-01_00:00:00 5393 points exceeded cfl=2 in domain d01 at time 2020-10-01_00:00:00 hours
d01 2020-10-01_00:00:00 MAX AT i,j,k: 5 20 9 vert_cfl,w,d(eta)= 84884.883 -37258404. 3.17344069E-02
Tile Strategy is not specified. Assuming 1D-Y
WRF TILE 1 IS 1 IE 31 JS 16 JE 31
WRF NUMBER OF TILES = 1
d02 2020-10-01_00:00:00 32 points exceeded cfl=2 in domain d02 at time 2020-10-01_00:00:00 hours
d02 2020-10-01_00:00:00 MAX AT i,j,k: 11 20 2 vert_cfl,w,d(eta)= 10.968848 445.83459 7.86405802E-03

Program received signal 11 (SIGSEGV): Segmentation fault.

Backtrace for this error:
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/.libs/libgfortran-ed201abd.so.3.0.0(+0x13f59) [0x7fdb6a3c0f59]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/.libs/libgfortran-ed201abd.so.3.0.0(+0x1584e) [0x7fdb6a3c284e]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/.libs/libgfortran-ed201abd.so.3.0.0(+0x146aa) [0x7fdb6a3c16aa]
+ /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x3f040) [0x7fdb69a45040]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1a3b7c9]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1a56c69]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1a6ae51]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1a7a5af]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x14049dc]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1160fea]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x1059ebf]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0xfb294a]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0xed91be]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x40e3ba]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x40d5af]
+ /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xe7) [0x7fdb69a27bf7]
+ /home/sam/gis4wrf/dist/WRF-4.0-mpi/main/wrf.exe() [0x40d5e9]

What should I do next?
Thanks,
Sam

Post Reply

Return to “wrf.exe”