error : error opening wrfchemi_gocart_bg_d01

Post Reply
preritaagarwal
Posts: 33
Joined: Thu Mar 12, 2020 11:21 am

error : error opening wrfchemi_gocart_bg_d01

Post by preritaagarwal » Mon Jul 06, 2020 5:56 pm

I am trying to run simulations using the MOZCART option using the anthro_emiss utlity.

I have all the emission input files.

I am now running the real.exe and I get the following error



STARTING WITH BACKGROUND CHEMISTRY
Subroutine input_chem_profile:
READING GOCART BG AND/OR DUST and DMS REF FIELDS
mediation_integrate: med_read_wrf_chem_gocart_bg: Open file wrfchemi_gocart_bg_d01
d01 2016-01-01_00:00:00 NetCDF error: No such file or directory
d01 2016-01-01_00:00:00 NetCDF error in wrf_io.F90, line 1077
-------------- FATAL CALLED ---------------
FATAL CALLED FROM FILE: <stdin> LINE: 2749
med_read_wrf_chem_gocart_bg: error opening wrfchemi_gocart_bg_d01
-------------------------------------------
application called MPI_Abort(MPI_COMM_WORLD, 1) - process 0



I built the anthro emissions using antho_emiss utility.
However, it did not create any wrfchemi_gocart_bg_d01 file like the prep chem tool does.


Please can anyone help me solve this error?


I'd be very thankful

Prerita

jordanschnell
Posts: 132
Joined: Thu Feb 27, 2020 10:58 pm

Re: error : error opening wrfchemi_gocart_bg_d01

Post by jordanschnell » Tue Jul 07, 2020 3:39 pm

Hi Prerita,

If you take a look at main/real_em.F, search for

message = 'READING GOCART BG AND/OR DUST and DMS REF FIELDS'

You will see that the background data is needed if

dust_opt == 1 .or. dmsemis_opt == 1 .or. chem_opt == 300

- It seems you will need to create this file or modify your code to not read the file in. However, should you change the code, you should be extremely cautious about how this affects your simulation results.

preritaagarwal
Posts: 33
Joined: Thu Mar 12, 2020 11:21 am

Re: error : error opening wrfchemi_gocart_bg_d01

Post by preritaagarwal » Tue Jul 07, 2020 5:10 pm

Hi Jordan,

Thanks for your response.

I see switching off the dust_opt == 1 solved the .real.exe complaint.

I, however, am unsure how to create the file (I wish to include dust emissions in my simulations). I am using anthro_emiss tool.
I appreciate any leads in this.

Thanks, prerita

Post Reply

Return to “Emissions”