Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post Reply
mohouwa
Posts: 7
Joined: Wed Oct 14, 2020 3:08 am

Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post by mohouwa » Sat Oct 17, 2020 12:34 pm

I am using WRF-CHEM 4.2.1 to simulate the concentration of ozone from 2016.9.16 to 2016.9.28 , the result shows a serious deviatin, and the T2 variable is even negative, I don't know where the problems is .... could someone help me ? My namelist.input has attched below.
Attachments
namelist.input
(7.17 KiB) Downloaded 25 times

jordanschnell
Posts: 141
Joined: Thu Feb 27, 2020 10:58 pm

Re: Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post by jordanschnell » Tue Oct 20, 2020 4:48 pm

Hi,

Can you provide your rsl.out.0000 and rsl.error.0000? It would also help to increase the debug_level (~300) to provide more information. Negative T2 may indicate a problem with your initial conditions and/or the surface model. Does your wrfinput file look reasonable?

Jordan

mohouwa
Posts: 7
Joined: Wed Oct 14, 2020 3:08 am

Re: Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post by mohouwa » Sat Oct 31, 2020 3:15 am

Sorry, I have just saw your comment now :oops: :oops: , my problem has been solved. The reason for the error is that the physical parameter of the namelist is incorrectly set,I have changed the ra_sw_physics to 5 and bl_pbl_physics to 1,and the result are much more accurate.

jordanschnell
Posts: 141
Joined: Thu Feb 27, 2020 10:58 pm

Re: Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post by jordanschnell » Mon Nov 02, 2020 8:44 pm

Hi @mohouwa

Good to hear your problem has been solved. Were these your only changes? I was comparing your changes to your original namelist and noticed that you had not specified a boundary layer physics options (i.e., bl_pbl_physics = 0). Have you also changed this?

Jordan

mohouwa
Posts: 7
Joined: Wed Oct 14, 2020 3:08 am

Re: Ozone and T2 simulation is inaccurate

Post by mohouwa » Thu Nov 12, 2020 1:17 pm

jordanschnell wrote:
Mon Nov 02, 2020 8:44 pm
Hi @mohouwa

Good to hear your problem has been solved. Were these your only changes? I was comparing your changes to your original namelist and noticed that you had not specified a boundary layer physics options (i.e., bl_pbl_physics = 0). Have you also changed this?

Jordan
Yes , I have changed bl_pbl_physics=1 in my namelist :D Here is my updated namelist.input
Attachments
namelist.input
(7.14 KiB) Downloaded 17 times

Post Reply

Return to “Chemistry-meteorology Interactions”