WRF 4.2 solar_diagnostics=1 RE_QC values -999

All inquiries regarding WRF-Solar® and MAD-WRF"

Moderator: NCAR/SOLAR

Post Reply
xiaoya927
Posts: 3
Joined: Mon Dec 02, 2019 2:53 pm

WRF 4.2 solar_diagnostics=1 RE_QC values -999

Post by xiaoya927 » Fri Apr 09, 2021 2:49 pm

Hi,

Does anyone know why all the effective radius fields (RE_QC, RE_QI, RE_QS, RE_QC_TOT, RE_QI_TOT) are all default -999 values when using this new option (solar_diagnostics=1) in WRF V4.2.1 ?

I have tried multiple microphysics schemes, they all have the same problem.

Thank you!

-Yafang

jimenez
Posts: 13
Joined: Tue Jan 26, 2021 6:53 pm

Re: WRF 4.2 solar_diagnostics=1 RE_QC values -999

Post by jimenez » Fri Apr 09, 2021 4:40 pm

Yafang,
Please use WRF version 4.2.2 and let me know if that fixes this issue.
You can use the reference WRF-Solar configuration available at the WRF-Solar website (https://ral.ucar.edu/projects/wrf-solar) for testing.
Pedro.

xiaoya927
Posts: 3
Joined: Mon Dec 02, 2019 2:53 pm

Re: WRF 4.2 solar_diagnostics=1 RE_QC values -999

Post by xiaoya927 » Tue Apr 13, 2021 4:48 am

Thanks!

I downloaded 4.2.2, and rerun the simulation, now the RE_QC or RE_QI outputs are all zeros instead. But I checked LWP, IWP fields, they look good.

I will try if the reference WRF-Solar configuration will work.

jimenez
Posts: 13
Joined: Tue Jan 26, 2021 6:53 pm

Re: WRF 4.2 solar_diagnostics=1 RE_QC values -999

Post by jimenez » Tue Apr 20, 2021 10:31 pm

Did you make any progress with this issue?
Thanks,
Pedro.

Post Reply

Return to “WRF-Solar® General”