Scheduled Downtime
On Friday 21 April 2023 @ 5pm MT, this website will be down for maintenance and expected to return online the morning of 24 April 2023 at the latest

MPAS run stops unexpectedly

Monica

New member
Hi everyone,

I was doing regional MPAS simulations recently. The simulation of resolution is 3km and the time step is 10s. However, when the model progressed for a certain period of time, it stopped unexpectedly. Can anyone help me?

Best,
monica
 

Attachments

  • 5950449.err.txt
    301.6 KB · Views: 1
  • log.atmosphere.0000.out.txt
    106.1 KB · Views: 1
  • log.init_atmosphere.0000.out.txt
    32.6 KB · Views: 0
  • namelist.atmosphere.txt
    1.3 KB · Views: 1
  • namelist.init_atmosphere.txt
    1.4 KB · Views: 0
At the end of the first time step, there are NaNs in the vertical velocity (w) field:
global min, max w NaN NaN
global min, max u -28.2947 28.1907
It may be that there are problems with one or more fields in either your ICs or LBCs. As an initial test, have you successfully run a global simulation (even on a coarser mesh -- perhaps the quasi-uniform 120-km mesh) with the same dataset that you're using for ICs in your regional simulation?
 
At the end of the first time step, there are NaNs in the vertical velocity (w) field:

It may be that there are problems with one or more fields in either your ICs or LBCs. As an initial test, have you successfully run a global simulation (even on a coarser mesh -- perhaps the quasi-uniform 120-km mesh) with the same dataset that you're using for ICs in your regional simulation?
Hi duda

I have successfully run a global simulation (global uniform 60km) and regional simulation (60km) with same datasets I am using for ICs (GFS). However, I only changed the regional simulation resolution of 3km (timestep 10s), the model stops unexpectedly.
 
Top