Scheduled Downtime
On Friday 21 April 2023 @ 5pm MT, this website will be down for maintenance and expected to return online the morning of 24 April 2023 at the latest

error while run geogrid.exe

Doha

New member
When I running geogrid.exe, it keeps getting killed. For some reason, I think there should be no mistakes in my namelist. mpi didn't work either. I've reinstalled it multiple times, and it's WPS4.0. And there is no error message in the log. By the way, I'm running the wrf model with a server, so memory shouldn't be an issue.
The result is different every time you run it:
Parsed 28 entries in GEOGRID.TBL
Processing domain 1 of 3
Processing XLAT and XLONG
Processing MAPFAC
Processing F and E
Processing ROTANG
Processing LANDUSEF
Calculating landmask from LANDUSEF ( WATER = 17 21 )
Processing HGT_M
Processing SOILTEMP
Processing SOILCTOP
Killed

sometimes:
Parsed 28 entries in GEOGRID.TBL
Processing domain 1 of 3
Processing XLAT and XLONG
Processing MAPFAC
Processing F and E
Processing ROTANG
Processing LANDUSEF
Calculating landmask from LANDUSEF ( WATER = 17 21 )
Processing HGT_M
Processing SOILTEMP
Processing SOILCTOP
Processing SCT_DOM
Processing SOILCBOT
Processing SCB_DOM
Processing ALBEDO12M
Killed

i don't know how to fix it ,please help me.
 

Attachments

  • namelist.wps
    803 bytes · Views: 10
Last edited:

Ming Chen

Moderator
Staff member
Yor namelist.wps looks fine. Please try with a single domain run, and see whether that works.
By the way, did you compile WPS in serial mode or dmpar mode? Can you find any error message in your log.geogrid?
 

Doha

New member
Yor namelist.wps looks fine. Please try with a single domain run, and see whether that works.
By the way, did you compile WPS in serial mode or dmpar mode? Can you find any error message in your log.geogrid?
Thank you for your suggestion. Unfortunately, the same problem still arises.
I compile WPS in dmpar mode, as same as my WRF. i can't find any error message in my log.geogrid even in log.compile
I updated the WPS version to 4.2 and the same problem occoured.
 

Doha

New member
Oddly enough. i reinstall my WPS in serial.,and I change a single domain to run. when I first run geogrid.exe.
Processing domain 1 of 3
Processing XLAT and XLONG
Processing MAPFAC
Processing F and E
Processing ROTANG
Processing LANDUSEF
Calculating landmask from LANDUSEF ( WATER = 17 21 )
Processing HGT_M
Processing SOILTEMP
Processing SOILCTOP
Killed

the second times i run:
Processing domain 1 of 3
Processing XLAT and XLONG
Processing MAPFAC
Processing F and E
Processing ROTANG
Processing LANDUSEF
Calculating landmask from LANDUSEF ( WATER = 17 21 )
Processing HGT_M
Processing SOILTEMP
Processing SOILCTOP
Processing SCT_DOM
Processing SOILCBOT
Processing SCB_DOM
Processing ALBEDO12M
Processing GREENFRAC
Processing LAI12M
Processing SNOALB
Processing CON
Processing VAR
Processing OA1
Processing OA2
Processing OA3
Processing OA4
Processing OL1
Processing OL2
Processing OL3
Processing OL4
Processing VAR_SSO
Processing LAKE_DEPTH
Processing URB_PARAM
Killed
 

Attachments

  • geogrid.log
    9.3 KB · Views: 7

kwerner

Administrator
Staff member
This issue seems to have something to do with your specific system. I just tested your namelist.wps (only modifying the path to the static fields) on my system - using a serial compile, and it ran all 3 domains without any issues. I would recommend talking to a systems administrator at your institution to see if they are able to figure out why it may be happening.
 

Doha

New member
Now, I can run it sucessfully with the command yhrun ./geogrid.exe. :giggle:Thank you all for your help
 
Top